Dani fodboldtrøjer med tryk Eugeniot

e klubber rundt om i Europa FacebookM

Samme gamle Arsenal, men Arsène Wengers team i overgang tjener et nyttigt punkt Barney Ronay

Hvad der helt mangler på dette stadium er et hvilket som helst forslag om begejstring, enhver form for barcelona trøje farefare, og det er fordi – ledet er i titlen – på dette tidspunkt er UEFAs førende konkurrence ikke oprettet som en kop, men som liga . Det er ikke en meget overbevisende liga – vinderne er som regel nemme at få øje på, og som åbningsnatten viste, er der enhver chance for en pinlig mismatch – men den europæiske cup skal forblive som en liga på trods af alle de årlige grunde til at vende tilbage til en knockout konkurrence fordi dens formål er at tjene penge til de førende klubber rundt om i Europa.

real madrid tøj

  Facebook

  Bayern München smadrede fem mål forbi Rostov i åbningsspillet i deres Champions League kampagne. Foto: Adam Pretty / Bongarts / Getty Images

Siden Uefa på forskellige punkter i historien har været skræmt af de førende klubber, der kommer sammen og danner en breakaway super liga, der trækker alle de store tv-penge i deres egne lommer og efterlader resten for at overleve på skrot, blev Champions League udtænkt som en sop. Den nuværende konkurrence er en super liga med et andet navn, noget designet til at have samme virkning – at berige de samme klubber hver sæson – uden at forårsage varig skade på de nationale ligaer.

Det omfang, som det lykkedes i disse mål, er et spørgsmål om mening. De fleste ligaer er blevet ubalanceret ved at have en Champions League-elite inden for dem. Indtil Leicester chokerede alle ved at vinde den engelske titel i sidste sæson, var det almindeligt antaget, at der ikke var nogen chance for ære for mid-table klubber længere længere end en årlig tilt på den desværre devaluerede FA Cup.