Waylon GrazynaM

real madrid tröjaDet var också en historia som cirkulerade som Bielsa var nära att ta över på Chivas för inte för länge sedan.

Men även om Bielsa inte var invecklad i Marseilles preseason, undertecknade spelare och schmoozing med klubbens fans, är det nästan otänkbart att argentineren skulle acceptera Mexiko kallat.

Den tidigare Chile-tränaren har varit kritisk för hur mexikanska fotboll har körts tidigare och omstruktureringen av huvudtränare är osannolikt att dra Real Madrid tröja till sig en sådan karaktär, även om lönen skulle vara extremt konkurrenskraftig.

Bielsa skulle antagligen inte vara glad att spela fem vänliga matcher om året i USA, vilket skulle vara kritiskt för hur Liga MX körs och skulle inte vara rädd att tala om.

Det var en stinging sarkastisk kritik av den utbredda uppfattningen att landets två största tv-företag håller ett hårt grepp om El Trias avkastning av en av de högsta profilerna i världsspelet.

Och högprofilerade tränare är inte Real Madrid tröja de enda som inte exakt passar räkningen att ersätta Herrera på grund av klagomål om hur mexikansk fotboll körs.

Tigres coach Ricardo ‘Tuca’ Ferretti har varit ett av namnen mest kopplade till ledig position, men även den brasilianska som har varit i Mexiko första division nästan 25 år har blivit avstängd från att bli El Tri s manager.